قالىهاى جنگ در دورههاى مختلف بخشى از شرایط سیاسى و اجتماعى افغانستان و واقعیات جنگ را بازتاب دادهاند.
صنعت بافندگی از گذشته های دور در افغانستان رایج بوده است.ارزش و اعتبار قالی افغانستانی را می شود از پیوند قدیمی و گستردهاش با بخشهای متفاوت زندگی افغانها پی برد.
گاهی که شاهان این مرز و بوم هدیه ارزشمندی به همتایان خود می داده اند، به سراغ قالی میرفتهاند و دختران دمبخت ، قالی را مهمترین بخش جهیزیه و ابزار شکوه عروسی خود میدانستند.
هنوز هم در جشنهای بزرگ ملی، دولت مردان، هنگام رژه رفتن و بازدید از بخشهای نظامی روی قالیهای سرخ رنگ قدم میزنند که پیچش انگشتان یک یا چند قالی باف آنها را به هستی آورده است.
مناطق مرکزی و شمال افغانستان، از گذشته تا امروز، مهمترین مراکز تولید قالی این کشور شمرده میشوند.
وقتی طالبان آمدند، با خانهنشین شدن زنان و بلند رفتن میزان فقر در این کشور، قالی بافی در شهرهای این کشور از جمله کابل نیز رونق گرفت.
قالی بافی در کابل فراز و فرودهای زیادی را پیموده است. در زمان صلح و آرامش هنر و صنعت بوده و ام آرام آرام با گسترش جنگ در این منطقه در واقع به رو به افول و نابودی گذارده است.
از جمله قالیهای مرسوم در افغانستان «قالىهاى جنگ» است. قالىهاى جنگ در افغانستان پس از ورود نیروهاى شوروى به افغانستان ظهور کردند و تا امروز هم ادامه داشته؛ چه در دوره مجاهدین، چه طالبان و چه پس از حمله آمریکا.
قالىهاى جنگ در دورههاى مختلف بخشى از شرایط سیاسى و اجتماعى افغانستان و واقعیات جنگ را بازتاب دادهاند.
از آن مهمتر، تصور مردم از لوازم جنگى، موقعیت نیروهاى در حال جنگ و احساس عمومى نسبت به جنگ را بیان کردهاند.
هر چند اقتصاد پایتخت افغانستان به جز صنعت و هنر فرش، در حوزههایی دیگری چون ، کشاورزی و چرم سازی نیز راه یافته، اما جمع کثیری از مردم کابل هم چنان به صنعت فرش بافی مشغول هستند.
با این حال مقوله صنعت در کابل تفاوت های چشمگیر و شگفت انگیزی با تهران دارد و به هر حال قابل مقایسه نیست.
علیرغم این که مدت زیادی از حمله بیرحمانه آمریکاییها به خاک افغانستان میگذرد اما به گفته بسیاری از ساکنان کابل آمریکاییها علیرغم گفتههای خود و ساخت و سازهایی که به نفع خود در کابل صورت دادهاند، منابع و حتی صنعت مردم افغانستان و به ویژه کابل را به یغما بردهاند.
در طی سالهای گذشته و به گفته خود ساکنان کابل ، جمهوری اسلامی ایران کمک شایانی در رشد صنعت در کشور افغانستان و به ویژه پایتخت این کشور داشته است.