نمایشگاه فرش برپا می‌شود/ ناامنی مشکل همیشگی سرمایه‌گذاران

«عزیزالله بارکزی» مسئول برگزاری نمایشگاه مواد غذایی در کابل، ناامنی‌ را مهم‌ترین مشکل‌ فراروی سرمایه‌گذاران و برگزاری این دست نمایشگاه‌ها دانست و قول داد در آینده نزدیک نمایشگاه فرش افغانستانی و نمایشگاه دیگری از کالاها و خدمات بهداشتی برگزار خواهند کرد.

وی همچنین تاکید کرد: مردم خسته از جنگ و انتحار، استقبال خوبی از نمایشگاه داشته و بارها ثابت کرده‌اند که حتی با وجود حملات انتحاری، میل به حضور در اجتماعاتی این چنینی دارند.

پرسش: تاکنون نمایشگاه مواد غذایی در کابل برگزار نشده بود. هدف از برگزاری این نمایشگاه چه بود؟

بارکزی: برگزاری این نمایشگاه برای حمایت از تولیدات کشور بوده و طوری که شاهد هستید امروز بیش از 90 درصد تولیدات داخلی افغانستان در قالب 115 تا 120 غرفه در این نمایشگاه حضور دارند.

این یک افتخار برای مردم افغانستان است و مطمئن هستیم که ما در حمایت از تاجران و شرکت‌های خصوصی گام برمی‌داریم و آرزو داریم که آنان این هدف ما را به فال نیک گرفته و ما را همراهی کنند تا بتوانیم تولیدات وطنی و داخلی کشور را رشد دهیم.

مطمئن هستیم که برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی می‌تواند محصولات ما را به اوج شهرت برساند.

پرسش: استقبال از نمایشگاه‌هایی که پیش از این تولیدات افغانستانی در آن وجود داشت، چگونه بود؟

بارکزی: در گذشته نیز ما چندین نمایشگاه را برگزار کردیم که مورد استقبال تعداد زیادی از شهروندان داخلی و اتباع سایر کشورها قرار گرفت و در همین راستا تقدیرنامه‌هایی را از آنان دریافت کردیم.

من به عنوان یک جوان و تبعه افغانستان می‌توانم بگویم که نمایشگاه فعلی و نمایشگاه‌هایی که قبلاً برگزار شده بود فراتر از نمایشگاه‌هایی است که در «دوبی» برگزار می‌شود.

پرسش: مشکلات و چالش‌های که فراروی محصولات کشور و برگزاری نمایشگاه‌های این چنینی قرار دارد، چیست؟

بارکزی: چالش‌های امنیتی از مهم‌ترین مشکلاتی است که در حال حاضر با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم و در برخی موارد در ولایت‌ها در زمان ارائه محصولات و برگزاری نمایشگاه‌ها انفجار و انتحار صورت گرفته است.

با وجود ناامنی‌های گسترده، اما مردم افغانستان با عبور کردن از آنان به خاطر رشد فرهنگی و اقتصادی و به خاطر حمایت از تولیدات داخلی و برای رشد تاجران از راه‌های دور و نزدیک برای بازدید از تولیدات افغانستان به اینجا آمده و از آن حمایت می‌کنند و به نظر من این یک گام بلند و پر افتخار خواهد بود.

پرسش: اساسی‌ترین مشکلات فراروی تاجران و سرمایه‌گذارانی که تولیدات کارخانه‌های آنان در نمایشگاه‌ها به نمایش گذاشته می‌شود، چیست؟

بارکزی: اساسی‌ترین مشکل همانطور که اشاره شد، چالش‌های ناامنی و بی‌ثباتی در کشور است، تاجران ربوده می‌شوند و یا به قتل می‌رسند، ولی این به این معنی نیست که ما در خانه‌های خود نشسته و منتظر شکست پایه‌های اقتصادی افغانستان باشیم، تاجران ملی همراه و همگام با مردم هستند.

پرسش: از نگاه شما، برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی چه دست‌آوردهایی برای آینده افغانستان دارد؟

بارکزی: تاکنون ما توانستیم حدود 10 نمایشگاه را برگزار کنیم و خوشبختانه مورد استقبال تعدادی از شهروندان داخلی و خارجی قرار گرفته و جایزه‌های زیادی را از آنها کسب کردیم و در نهایت می‌توانم بگویم نمایشگاه زیور یک کشور است.

پرسش: برنامه‌های شما در آینده برای رشد و ایجاد نمایشگاه‌های دیگر چیست؟

بارکزی: برنامه‌هایی که ما در آینده در دست داریم این است تا در عرصه‌های گوناگون بتوانیم نمایشگاه برگزار کنیم، در آینده نزدیک ما نمایشگاه قالی افغانستانی را با حمایت معاون اول رئیس جمهور افتتاح خواهیم کرد.

همچنین در برنامه‌های بعدی خود، قصد داریم نمایشگاه کالاهای بهداشتی را افتتاح و مردم را با آخرین دستاوردهای پزشکی و بهداشتی آشنا سازیم.

پرسش: درخواست شما از دولت وحدت ملی چیست؟

بارکزی: درخواست ما از دولت وحدت ملی، حمایت از تاجران ملی است، زیرا هر قدر کار کنیم برای آبادانی افغانستان بازهم کم است.

در طول 3 دهه جنگ در این کشور مشکلات فراوانی به بار آمد، هر شهروند افغانستان مشکلی دارد. موضوع اساسی این است که مردم باید در کنار دولت و با دولت همکار باشند تا دولت بتواند امنیت تاجران را تأمین کرده تا آنان سرمایه‌گذاری در کشور را افزایش دهند و سفره رنگین تولیدات وطنی در هر خانه‌ای پهن باشد.

منتشر شده در
دسته‌بندی شده در اخبار

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *